DailyDialogues Blog

< Terug

DAILY DIALOGUES ON TOUR: DUTCH DESIGN WEEK (DDW)

Elk jaar is de negendaagse Dutch Design Week (DDW), een evenement dat ontwerpers uit tal van verschillende gebieden bij elkaar brengt. Ruim 2.600 ontwerpers presenteren hun concepten en werk op zo’n honderd locaties in Eindhoven. Het evenement trekt bezoekers uit heel de wereld en ook onze designers Xixia en Samira waren er dit jaar bij om inspiratie op te doen.

De dag begon in het Klokgebouw waar de kaartjes ingeruild konden worden voor een polsbandje. In de hallen ernaast, die bij het Klokgebouw horen, stonden mensen te presenteren uit verschillende werkvelden. Zo hebben we een maquette van 3D-geprinte huizen gezien, die ook daadwerkelijk worden gebouwd. Ook hebben we een bal opgepakt waarmee je de zon kon laten opgaan. Na wat rond te lopen zagen we een aantal bh’s die ‘geverfd’ zijn door gebruik te maken van bacteriën. Ook Samsung was aanwezig met een volledig ingericht huis, waar nagenoeg alle elektronische objecten smart zijn gemaakt. Je boodschappen doen door tegen je koelkast te praten? Dat is het huis van de toekomst!

Na een ritje door Eindhoven met de Hop on Hop off bus zijn we in het Philips museum belandt. Een museum wat zich niet alleen richt op de rijke historie van Philips, maar juist ook op de toekomst. Hier kon je door tegenover een scherm te staan allerlei informatie over je lichaam te weten te komen. De diepte van je bekkens bijvoorbeeld. Een beetje gek, maar wel intrigerend. Verder was er een scherm dat de hitte van je lichaam kon meten. Wij werden er in ieder geval heel warm van!

We zijn vervolgens weer met de bus naar het Campina gebouw gereden. Hier was de atmosfeer heel anders. Het gebouw is van buiten niet zo spannend, maar binnen werden bizarre, interactieve tentoonstellingen gehouden. Bijvoorbeeld over de liefde tussen mens en robot, een wereld waar robotica en kunstmatige intelligentie samenkomt.

Voor de echte designer is de Dutch Design Week een absolute aanrader, maar ook zonder een design achtergrond is de DDW zeker een bijzonder evenement! Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.