DailyDialogues Blog

< Terug

ONLINE CAMPAGNE CONSUMENTENARMATUREN: DOE MAAR LEKKER APART!

Kapotte apparaten lever je in voor recycling. Dat is de boodschap die Wecycle al lange tijd overbrengt en waar ook een flinke slag mee is gemaakt. De hoeveelheid kleine elektrische apparaten die in het restafval verdwijnt, is in de periode 2012-2016 namelijk met een derde verminderd.

Echter, er is ook nog veel te leren. Lampen en apparaten horen niet in dezelfde bak. Maar is een bureaulamp of zaklamp nu een apparaat of een lamp? En wat is een armatuur eigenlijk? In de nieuwe campagne van Wecycle wordt er op een speelse manier duidelijk gemaakt wat je met je oude lampen en armaturen doet. Een zaklamp inleveren? Doe maar lekker apart! Inleveren kan bij de milieustraat, winkel en kringloop. Die laatste is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. De kringloop wordt steeds vaker gevonden als duurzaam alternatief voor afgedankte spullen en apparaten.

Bewustwording is één ding, gedragsverandering vraagt meer. Om die reden ontwikkelde daily dialogues een swipe-game waarin de gebruikers zelf de lampen en armaturen naar de juiste bakken moeten slepen. Lampen horen thuis in de lampenbak, en de armatuur (het omhulsel van de lamp) hoort thuis in de bak voor kleine elektrische apparaten. Wanneer de speler de lampen en armaturen op de juiste manier wist te scheiden én hij behaalde de hoogste score, dan werd hij beloond met een bioscoopbon.

Armatuur ingeleverd?

5 miljoen kilo consumentenarmaturen belandt ieder jaar in de kliko! Zonde! Bekijk ons nieuwe TV-spotje , ontdek de inleverpunten en help het milieu of andere mensen met jouw oude bureaulamp. Hoeveel armaturen liggen afgedankt bij jou in huis?

Geplaatst door Wecycle op maandag 5 maart 2018