DailyDialogues Blog

< Terug

Facebook Accelerate

FACEBOOK ACCELERATE EVENT 2018

Eind maart was dialy dialogues op uitnodiging van Facebook voor de derde keer te gast op het Europese hoofdkantoor van Facebook te Dublin. Waar voorafgaande reizen naar het land van de whiskey en Guinness waren voorbestemd voor de Facebook Agency Day, was ditmaal het Facebook Accelerate event de aanleiding voor ons bezoek. Het tweedaags evenement stond in het teken van de laatste insights en productupdates welke werden gecombineerd met diverse break-out sessies. Uniek aan deze editie van Facebook Accelerate was dat zowel agencies als brands waren uitgenodigd. Zo waren ook onze klanten Hunkemöller en ABN AMRO aanwezig. Door deze combinatie was het publiek  een mix was van zowel brand- als performance marketeers: creatief en data samen. Iets wat wij bij daily dialogues omarmen!

Facebook Accelerate begon met een warm welkom door Clive Ryan, Regional Director Central Europe. Uiteraard was iedereen benieuwd naar de reactie van Facebook over de recente gebeurtenissen rondom Cambride Analytica en daarom werd er al snel uitleg gegeven hoe Facebook met de situatie omgaat en welke stappen er worden ondernemen. Hierop volgend werd de 10 year roadmap Facebook getoond.

Facebook roadmap

 

De komende 5 jaar zal de focus liggen op het versterken van Instagram, Messenger en WhatsApp en de focus op de komende 10 jaar ligt op de ontwikkeling van virtual reality, augmented reality en worldwide connectivity. Een onderdeel van laatstgenoemde is het Aquila project: een op zonne-energie aangedreven “unmanned aircraft” die mensen in afgelegen gebieden moeten gaan voorzien van internet.

Facebook aquila

De rest van het programma stond in het teken van diverse presentaties en break-out sessies waar de laatste insights werden gedeeld over onder andere Instagram creatives, Facebook Messenger, de Facebook Auction en Measurement. Aangezien sommige productinnovaties nog niet helemaal uitgerold zijn, wil Facebook logischerwijze niet alle informatie publiekelijk delen. Wij brengen dan ook enkel onze klanten persoonlijk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wij willen Facebook hartelijk bedanken voor de organisatie van dit event en kijken uit naar de volgende Facebook Accelerate!

Facebook EMEA