DailyDialogues Blog

< Terug

ZUID-AFRIKAANSE INVLOEDEN BIJ DAILYDIALOGUES!

Bij DailyDialogues kijken we graag over de landgrenzen. Zo werken we onder andere voor merken in België, Frankrijk, de UK, Amerika en Duitsland. Maar, buiten ons directe werk hebben we ook andere activiteiten in het buitenland. Wat te denken bijvoorbeeld van ons partnership in Suriname, waar we samen met SpangMakandra een social media agency hebben opgezet. Surinaamse jongeren krijgen daar de kans om op een ‘learning by doing’ manier de kneepjes van het vak te leren.

Deze week hadden we twee stagiaires van een Zuid-Afrikaanse universiteit als gast in Rotterdam. Joshua en Sipho, kwamen als onderdeel van een uitwisselingsprogramma kijken hoe het er in Nederland bij een digital agency aan toe gaat.

Uiteraard waren wij zelf benieuwd naar de status van social media in Zuid-Afrika. Weliswaar heeft Zuid-Afrika een iets minder uitgebreide internet infrastructuur dan Nederland, dat wil natuurlijk niet zeggen dat social media geen rol van betekenis speelt. En dat bleek wel. Instagram is het snelst groeiende kanaal in Zuid-Afrika, maar ook Facebook en Twitter doen het goed. Met Pinterest gaat het aanzienlijk minder, wat opvallend te noemen is.

Schermafbeelding 2015-12-03 om 17.04.40

Ter afsluiting, een leuke groepsfoto:

DSC_0265