DailyDialogues Blog

< Terug

9 FUN FACTS DIE SOCIAL MEDIA VANAF OKTOBER NOG LEUKER ZULLEN MAKEN!

(1) Looping profile pictures
Sommige mensen kunnen zichzelf niet genoeg uitdrukken met een gewone foto. Er is goed nieuws! Facebook start met ‘7-second looping videos’. In deze video’s die als profielfoto geplaatst zal worden kun je al jouw creativiteit tonen. Daarnaast denkt Facebook ook nog aan ‘tijdelijke profielfoto’s’ en een bio-beschrijving. Het platform werkt hieraan zodat mensen een geweldige eerste indruk kunnen maken op profielbezoekers.

(2) Tekenen op foto’s met Doodle
Snapchat is al bij heel veel mensen goed ingeburgerd. Facebook slaagde er niet in om de applicatie in het verleden op te kopen, daarom doet het er alles aan om gelijkaardige functies aan haar eigen apps toe te voegen. Met Doodle kan je rechtstreeks in de Facebook app tekenen en filters of stickers toevoegen op foto’s die je hebt geüpload! We hoeven je niet te zeggen dat foto’s van enorm groot belang zijn voor Facebook als je weet dat er dagelijks honderden miljoenen foto’s worden geüpload op het platform. Dus…..ben jij een echte Picasso?

Draw

(3) Reactions: het nieuwe liken op Facebook
We zouden bijna durven zeggen dat al sinds mensenheugenis geschreeuwd wordt om een dislike-button op Facebook, om het ongenoegen over bepaalde posts te kunnen aantonen. Stel je voor, de hond van je buurmeisje is overleden, je vindt dit erg. Haar enige vorm van steun betuigen met een (dis)like knop was tot op heden onmogelijk zonder verkeerd begrepen te worden. Ook Facebook had dit door en besloot hierop handig in te spelen met de introductie van reactions. In de toekomst kun je als je boos bent ‘angry’ gebruiken, en als je overdonderd bent ‘wow’. We kunnen ons dus nog beter gaan uitdrukken, prima!

reactions2

(4) Help! Mijn batterij is bijna leeg
Een lege batterij is dé nachtmerrie van elke smartphone-addict! Al geruime tijd klagen iPhone gebruikers dat de Faebook app een enorm grote en negatieve impact heeft op de prestaties van hun batterij. Beste iPhone-gebruikers, er is goed nieuws! Hoog tijd om een update te doen van jouw FB-app, want sinds de laatste update heeft het team van Zuckerberg de app verbeterd, waardoor je batterij weer een stuk langer mee zou moeten gaan!

(5) Berichtverzoek op Facebook voor chatten met ‘vreemden’
Stel, je wilt een klasreünie organiseren voor al jouw klasgenoten van de middelbare school maar je hebt niet direct een telefoonnummer of mailadres en bent ook niet meteen bevriend met al jouw oude klasgenoten. Vroeger kon je dan een privéberichtje sturen via Facebook, maar de kans was groot dat jouw bericht dat zou belanden in de map ‘overige’ en niet in de map ‘berichten’. Facebook en waarschijnlijk jijzelf ook zouden dat graag anders zien. Het mapje overige gaat verdwijnen en alle berichten zullen tevoorschijn komen in je normale inbox. Berichten die je ontvangt van mensen waarmee je niet bevriend bent krijgen de annotatie: ‘message request’. Hoog tijd dus voor een reüniefeestje!

(6) Aangekondigd als de grootste aanpassing sinds het ontstaan van Twitter
Amper 24 uur nadat bekend werd dat mede-oprichter Jack Dorsey nu ook CEO is geworden van het bedrijf kwam er nog meer groot nieuws vanuit het platform. Twitter kan als tool ook enorm handig gebruikt worden bij events door de interactie aan te gaan met gerelateerde hashtags. Om de ervaring met live-events nog beter optimaliseren waren er al geruchten van ‘project lightning’. Niemand wist goed waar Twitter mee bezig was, maar het resultaat is ‘Moments’. Deze knop is op het startscherm toegevoegd en geeft je de optie alle gerelateerde live-berichten over een specifiek topic veel eenvoudiger terug te vinden. Als je op zo’n topic klikt krijg je een full-screen ervaring die tweets, videos, vines en GIFS combineert in één geheel. Ook kun je deze Moments sharen & embedden buiten Twitter.

Moments

(7) Twitter polls zijn nu mogelijk voor ALLE gebruikers
Geen wereldschokkend nieuws deze feature! Maar wél handig als je maar een beperkt aantal trouwe Twitter followers hebt, waaraan je wel eens een vraagje zou willen stellen.

Twitpol

(8) Loops loops loops op Instagram
Instagram heeft al een paar eigen apps. Zoals Hyperlapse, waarmee je video’s kan versnellen. En Layout, waarmee je creatieve collages kan ontwikkelen. Dat leek niet voldoende voor de bende van Zuckerberg want ze kwamen op de proppen met Boomerang! Je vraagt je misschien af waarom ze wederom een app bedenken die video’s kan maken. Deze dient eigenlijk om de grens tussen video’s en foto’s te verkleinen, zodat je foto’s met een minimale ‘beweging’ meer tot leven kunnen komen. En stiekem schenkt het voor Instagram ook de mogelijkheid om een vorm van GIFS te introduceren.

(9) nerovetsrethcA, Achterstevoren filmpjes tonen is nu ook een nieuwe filter
Hooray! Nog meer creatieve mogelijkheden voor de snappers onder ons! Er zijn 3 extra filters toegevoegd: slow, fast-forward en rewind! Hoog tijd dus om wat gekke fratsen uit te halen met deze app.

Snap