DailyDialogues Blog

< Terug

VERS VAN DE PERS: FACEBOOK LANCEERT LEADGENERATION ADVERTENTIES!

Vrijwel elk bedrijf heeft een mailinglijst of email database opgebouwd voor verschillende doeleinden. Zo worden deze gebruikt voor nieuwsbrieven, productinformatie-updates, retargeting, etcetera. Mensen die al eens een interactie hebben gehad met je bedrijf, hebben ten slotte een hogere kans om te converteren. Mede daarom is email marketing nog altijd een van de voornaamste online marketing tools. Het opstellen van een kwalitatief goede database vergt echter tijd. Via Facebook was het voorheen niet mogelijk om op het platform zelf al mailinglijsten op te stellen. Je moest daar altijd elders een landingspagina voor gereed hebben, wat weer een extra drempel voor de consument is/was. Met de introductie van Facebook Lead Ads komt daar verandering in!

2 klikken = done!

Door middel van een nieuwe Call to Action (CTA)-button wordt het veel makkelijker om mensen op Facebook te laten inschrijven voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Niet meer dan twee drukken op de knop hoeft de consument nog maar te maken: allereerst op de CTA ‘Subscribe’, en vervolgens ‘Submit’.

Het grote voordeel hiervan is uiteraard de verbeterde user experience. Voorheen zou er door middel van een traffic-advertentie kunnen worden gelinkt naar een externe website, met daarop een formulier om in te vullen. En om de woorden van Facebook maar te gebruiken: “You know what no one’s ever said? I love filling out forms.”

Schermafbeelding 2015-09-25 om 08.49.55

Privacy?

Ook handig: de informatie die Facebook-gebruikers op hun profiel verstrekken wordt automatisch ingevuld, indien je daarom vraagt. Met twee kliks is het dus mogelijk om naam, adres, e-mail, telefoonnummer, postcode, woonplaats, provincie, land, bedrijfsnaam en functietitel op te vragen en op te slaan.

Een mooie ontwikkeling. binnen DailyDialogues gaan we er de komende weken al uitvoering mee testen en we gaan er onze klanten uiteraard van op de hoogte brengen. Interesse? Neem dan contact met ons op.