DailyDialogues Blog

< Terug

INSTAGRAM ADVERTENTIES VANAF NU MOGELIJK IN NEDERLAND!

Langzaam maar zeker begint Instagram steeds meer vorm te krijgen als een serieus marketingplatform. En stukje bij beetje wordt het ook in meerdere landen uitgerold. ‘We’re thrilled to make it easier for businesses of all sizes to reach people with more relevant ads on Instagram.’ Zo luidde een tijdje terug het statement van Instagram op haar eigen blog.

Waar voorheen slechts in een select aantal landen adverteren via Instagram mogelijk was, worden er nu nog eens meer dan 30 nieuwe landen aan de lijst toegevoegd! En Nederland zit daar ook bij!! We kunnen vanaf nu dus flink aan de slag, en de eerste resultaten zijn  erg goed.

Voor adverteerders is dit een unieke kans om hun boodschap te richten op hun doelpubliek. Op basis van interesses! Krachtiger kan dus bijna niet. Verschillende soorten bedrijven hebben de nieuwe mogelijkheden getest, met veelal positieve resultaten. Vooral branding lijkt erg succesvol te zijn: maar liefst 97% van de gemeten Instagram-campagnes hebben gezorgd voor een flinke verhoging van de merkherkenning.

Ook onze eerste tests zijn zeer positief! Voor onze klant Jekill & Hyde hebben we bijvoorbeeld al een test uitgevoerd. Met een klein budget was het resultaat al snel richting de 1.000 likes en 400+ kliks, alsmede een zeer scherpe CPM en CPC. Hoopgevend dus!

12119078_10153349567016492_6527517263291016976_n

Wil jij Instagram ads proberen voor jouw bedrijf? Laat het ons dan weten, dan tuigen we een mooie pilot voor je op!

Verder zijn er nog een aantal functie-updates uitgerold:

  • Video-advertenties kunnen nu tot 30 seconden lang duren.
  • Landscape foto’s- en video’s, voor meer creatieve mogelijkheden wat betreft look & feel.
  • Delivery- en optimalisatietools voor het beheren en stimuleren van performance van Facebook- en Instagramcampagnes
  • Marquee, een premium advertisingmogelijkheid voor snelle, grootschalige awareness in een kort tijdsbestek. Ideaal voor evenementen als filmpremières en lanceringen van nieuwe producten.