DailyDialogues Blog

< Terug

GROTE UPDATE VOOR MOBIELE FACEBOOK-PAGINA’S!

Het gros van de Facebook-gebruikers is actief op mobiele apparaten. in Nederland alleen al maken er dagelijks 6,3 miljoen gebruik van Facebook via mobile devices. Wereldwijd zijn er maar liefst 45 miljoen bedrijven actief via Facebook. Om bedrijven nog beter te ondersteunen is er een update uitgerold specifiek voor pagina’s. Bedrijven kunnen, na de verbeterde messaging-tool, nóg beter in contact komen met mensen die Facebook op een mobiel apparaat gebruiken. De update bestaat uit een aantal nieuwe functies die bedrijven in staat stelt om eenvoudiger belangrijke informatie weer te geven.

Zo staan CTA (Call to Action)-knoppen veel duidelijker in beeld na de update. Deze zullen voortaan direct onder de coverfoto staan. Zo wordt het makkelijker voor mensen om bijvoorbeeld een webshop te bezoeken of een afspraak te maken. Er worden ook tests gedaan voor nieuwe CTA-knoppen zoals ‘bel nu’ of ‘neem contact met ons op’. Handig!

Verder zijn er nieuwe, verbeterde secties voor pagina’s geïntroduceerd. Zo kunnen bedrijven verschillende typen informatie op verschillende secties neerzetten. Op deze manier kunnen er bijvoorbeeld door middel van een ‘shop’-sectie producten naar de pagina voorgrond gehaald worden. Dit is met name voor e-commercebedrijven een godsgeschenk! Met de nieuwe ‘diensten’-sectie kan ook een lijst van diensten worden weergegeven. In de toekomst zullen ongetwijfeld andere secties aan de mogelijkheden worden toegevoegd.

Verder wordt de lay-out van mobiele pagina’s verbeterd, onder andere door het gebruik van tabbladen, zoals bij de hiervoor genoemde secties als ‘shop’ en ‘diensten’, maar ook voor foto’s en video’s. Het ‘home’-tabblad laat verder ook highlights van de tabbladen zien.

Al met al zijn wij zeker enthousiast over de updates en kunnen wij niet wachten om aan de slag te gaan!