DailyDialogues Blog

< Terug

WAT KUNNEN WE LEREN VAN MANDELA, STALIN EN MAO?

Afgelopen week was het tijd voor een korte vakantie. Het liefste lees ik dan (auto)biografieën van wereldleiders, zowel uit het verleden als het heden. Mensen die onze geschiedenis beïnvloed hebben of beïnvloeden, positief en negatief. Daar zijn veel lessen te leren. Lessen die te gebruiken zijn in de praktijk, en die gedrag verklaren. Wat kunnen we van deze historische figuren leren?

Mooie, harde lessen

Vrijwel elke wereldleider die een aanmerkelijk belang heeft of heeft gehad, kenmerkt zich door een bepaalde eigenschap of eigenschappen. Die kenmerken zijn grotendeels de oorzaak dat de loop van onze geschiedenis is gevormd. We kunnen daarvan leren, we moeten moeten proberen bepaalde eigenschappen door te vertalen naar dagelijks management. Of het nu om ongekende wreedheden gaat, of juist om geweldig vooruitstrevende ideeën, er valt een hoop te leren.
Mooie lessen, maar ook vaak harde lessen.

Ik heb een aantal van die lessen omschreven op Marketingonline ter inspiratie voor jou en anderen. Bekijk het artikel via: http://www.marketingonline.nl/blog/wat-kunnen-we-leren-van-mandela-stalin-en-mao