DailyDialogues Blog

< Terug

MARKETEERS NOEMEN CONTENT MARKETING BELANGRIJKSTE ONLINE MARKETING KANAAL VAN DE TOEKOMST!

De afgelopen weken hebben we bij DailyDialogues een onderzoek uitgevoerd om in kaart te brengen wat het toekomstbeeld is van de online marketeers in Nederland. De enquete, onderdeel van ons partnership met de Emerce eDay, leverde ruim 300 respondenten op, voornamelijk marketeers.

We hebben onder andere getracht de online marketing middelen die op dit moment door bedrijven ingezet worden naast de verwachtingen voor de toekomst te leggen. Wat blijkt: er zijn een aantal grote winnaars en verliezers! Zo daalt de populariteit van gearriveerde online tools zoals SEO, SEA en het hebben van een eigen website! Social media blijft relatief gelijk. De grote winnaars zijn Online video, Online magazines, Retargeting en Content marketing. Er gaan dus wel wat verschuivingen plaatsvinden in het online marketing landschap komende jaren!

Ook vroegen we de marketeers hun oordeel te geven over het meest belangrijke online marketing kanaal van de toekomst, en de grootste uitdaging voor de komende jaren. De absolute winnaar van het belangrijkste online marketing kanaal: Content Marketing, met ruim twee keer zoveel stemmen als de nummer 2, social media. Als grootste uitdaging voor de komende antwoorden de respondenten in het onderzoek: Big Data, met als goede nummer 2 Omnichannel marketing.